Vastentochtspel voor eerste communicanten Sas

Vastentochtspel voor eerste communicanten Sas

29 maart 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op zaterdag 11 maart maakten de eerste communicanten van St.-Jozef tijd om, samen met het gezin, 40 stappen te zetten naar Pasen. Aan de hand van een ganzenbordspel met voetjes maakten ze op speelse wijze kennis met de veertigdagentijd en de Goede Week. Bij het gooien met de dobbelsteen kwamen de kinderen op zo’n voetje terecht. Bij elk voetje voerden ze vervolgens, al dan niet met de hulp van mama of papa, een opdrachtje uit. Denk- en doe opdrachtjes wisselden elkaar af. Er zaten ook enkele praktische proeven tussen zoals ‘het trekken door de Rode Zee’ of geblinddoekt een parcours afleggen in de voetsporen van Bartimeüs. Een vergelijking tussen onze leefwereld en dat van kinderen in de 3e wereld vormde dan weer het thema rond Broederlijk Delen. Alle kinderen bereikten uiteindelijk Pasen en mochten zo een hartje aan de paasboom ophangen. Het spel verliep vrij vlot mede dankzij de hulp van juf Els en juf Debby. Een stevig vieruurtje vormde de overgang naar de viering.
(Tekst & foto’s: Johan Vervaeke)