Visserskapel krijgt nieuw Vlaams logo ‘beschermd erfgoed’

Visserskapel krijgt nieuw Vlaams logo ‘beschermd erfgoed’

25 oktober 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

De Bredense Visserskapel O.-L.-V.-ter-Duinen is sedert 1982 een beschermd gebouw. Dat was altijd duidelijk zichtbaar aan het blauw-witte embleem aan de voorgevel van de kapel. Nu kreeg de kapel uit handen van schepen Kristof Vermeire het nieuwe geel-witte Vlaamse logo voor beschermd erfgoed.

De overhandiging ervan ging gepaard met een korte plechtigheid en was meteen ook een aanleiding om alle medewerkers die zich het hele jaar door inzetten voor de kapel, eens samen te brengen. Het zijn vrijwilligers die instaan voor de werking van de kapel zoals openen en sluiten van het domein en het proper houden ervan, hulp bij de eucharistievieringen, algemeen onderhoud met niet in het minst het schilderwerk, het voeren van promotie voor heel het kapelgebeuren, enzovoort.

Ondanks het druilerige regenweer tekenden nagenoeg alle vrijwilligers present voor die plechtigheid. Germain Demuynck, de contactpersoon voor bijna alles wat met de kapel te maken heeft, heette ze van harte welkom. Schepen Vermeire gaf een korte uitleg bij het beschermde erfgoed in onze gemeente en de pastoors Dirk Spanhove en Nikolaas Vanneste zorgden voor een passende bezinning en dankten alle vrijwilligers voor het schitterende werk dat ze het hele jaar door presteren. De plechtigheid werd besloten met een sprankelende drink, aangeboden door de Pastorale Eenheid Galilea. Niemand leek zin te hebben om snel naar huis te gaan. 
(Tekst: Gilbert Vanleenhove, foto’s Marc Mahieu)