Het nieuwe logo van onze PE Galilea Bredene-Vuurtoren

20 januari 2020 Uit Door decaproen@hotmail.com

Het logo van onze Pastorale Eenheid is van de hand van Fien Deruyck, leidster Chiro Nelle (Vuurtorenwijk).

Het stelt het meer van Galilea voor, met daarin onze 4 kerken. Die weerspiegeling in het meer verwijst naar een toekomst die verder ligt dan het direct waarneembare en meetbare. Door de golfbeweging van het water verandert het beeld voortdurend: het is in beweging. Vanuit het statische gegeven van het verleden biedt zich een nieuwe open toekomst aan die niet alleen door mensen wordt bepaald, maar ook door de beweeglijkheid van de Geest, een heilige Geest die zich niet laat vastleggen door wat ooit was, maar altijd weer op zoek gaat naar oplossingen voor de tijd waarin wij bestaan. Die Geest, die zich in het bewegende water bevindt, is dezelfde Geest die ons verbindt door het doopwater.