‘I SEA YOU!’: ontmoetings- en spelmoment voor 12+plussers

‘I SEA YOU!’: ontmoetings- en spelmoment voor 12+plussers

17 mei 2021 Uit Door decaproen@hotmail.com

I SEA YOU! YES… YOU?
Ontmoetings- en spelmoment voor 12+plussers in Oostende

Op zaterdag 22 mei 2021 van 10 tot 17 uur zijn jongeren, die na hun vormsel verder willen proeven van het christelijk geloof, of die misdienaar zijn, welkom op de ‘I Sea You’-activiteit van Young Spirit Oostende. Een dag vol spel, plezier en verbondenheid met andere jongeren. Doorheen deze dag wacht hen een ruim aanbod aan activiteiten zoals een wandelspel, creatieve en speelse ontmoeting en een bezinnend moment om de dag af te sluiten. Een warme lunch en vieruurtje wordt voorzien.

Afgelopen zomer startte een kleine groep enthousiaste vrijwilligers, samen met jeugdwerkers van de Don Bosco-gemeenschap in Oostende, een (ver)nieuw(end) initiatief onder de naam ‘Young Spirit’, voor jongeren die gevormd zijn (12+plussers) en na hun vormsel verder op weg willen tijdens zinvolle ontmoetingsmomenten doorheen het jaar. Een voorzichtige aanzet werd gegeven tijdens een vierdaags kamp in Nederland. Het was mooi om te zien hoe verbondenheid en vriendschap onder de jongeren groeide. Hun enthousiasme toonde meteen de kracht aan van dit initiatief en gaf een boost aan de begeleiders om dit project verder te dragen. Op deze manier hopen de initiatiefnemers een nieuwe drive te geven aan de jongerenpastoraal binnen het decanaat Oostende-Blankenberge en de pluswerking een nieuw leven in te blazen.

Bij Young Spirit Oostende laten we ons naast Jezus ook inspireren door de figuur van Don Bosco bij wie het op weg gaan met jongeren centraal staat.

Tot nu toe gooide corona een beetje roet in het eten en konden ze niet fysiek samenkomen. Maar nu is er dus GOED NIEUWS! Heb je dus zin in zo’n ontmoetingsmoment, samen plezier maken, jezelf ontdekken, spelen, bezinnen? Dan ben je bij de 12+werking van Young Spirit aan het juiste adres en ben je van harte welkom op de ‘I Sea You’-activiteit op 22 mei. We verzamelen om 9.45 uur aan de St.-Janskerk in de Elisabethlaan en eindigen doen we om 17 uur in De Takel, Elisabethlaan 221. We kijken er alvast naar uit jou te mogen ontmoeten! Breng gerust een leeftijdsgenoot mee!

Young Spirit Oostende is vorig jaar klein begonnen met enkele jongeren, maar droomt ervan dat dit initiatief mag uitgroeien tot een oaseplek voor alle jongeren uit Oostende, Bredene, Middelkerke en omgeving. Het zoeken naar een eigentijdse jongerenpastoraal is op vandaag brandend actueel. Er zijn geen toverformules of snelle oplossingen, maar de begeleiding van Young Spirit gelooft erin en wordt uitgedaagd om zoekende jongeren ook na hun vormsel op een bijzondere manier nabij te zijn.

Om deze jongeren te bereiken zijn wij in eerste instantie aangewezen op de catechisten, tochtgenoten, verantwoordelijken van de misdienaars. Wij doen dan ook graag een beroep op hen om de jongeren die gevormd zijn (of binnenkort gevormd worden) warm te maken voor Young Spirit. Dank je wel om ons hierin te ondersteunen!

Inschrijven voor deze dag kan bij Biju (0499 92 24 11) of via youngspiritoostende@gmail.com of via de Facebookpagina van Young Spirit Oostende https://www.facebook.com/Young-Spirit-Oostende-109364434597579.

Een ‘geest’driftige groet vanwege de initiatiefnemers
Biju & Pedro, jeugdwerkers van de salesiaanse gemeenschap van Don Bosco
Johan, parochieassistent PE Galilea Bredene-Vuurtoren
Kristine, coördinator Jeugdhulp Don Bosco Vlaanderen – De Takel Oostende

Young Spirit Oostende op kamp in Assel, juli 2020