Lichtmis in St-Antonius

Lichtmis in St-Antonius

22 februari 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Lichtmiswandeling met eerste communicanten in de Vuurtorenwijk

Zaterdagnamiddag was er ook op de Vuurtorenwijk een gezinswandeling voorzien en werd het verhaal van Lichtmis aan de kinderen verteld. Er waren 8 vrijwilligers die de gezinnen op weg hielpen en na het laatste luistermoment, zochten de kinderen het Lichteiland, branden daar nog een kaarsje en kregen bij het verlaten van de kerk nog vriendschapsbandje en een zakje met zelfgemaakte wafeltjes en snoepjes. Iedereen ging uiterst tevreden terug naar huis.

Lees verder onder de foto’s…

Kinderzegen in St.-Antonius

Intussen kwamen ook heel wat ouders met de kinderen die dit jaar gedoopt werden. Ook zij hebben een kaarsje aangestoken en samen met de ouders bad pastoor Dirk een zegengebed. We gaven hen een kruisje, een kaartje met alle gedoopten op vermeld, een aandenken aan hun doopsel en natuurlijk een zakje snoep en wafels. Het was telkens een deugddoend moment voor ouders en kinderen.