Soep tegen armoede – Actie Welzijnszorg

Soep tegen armoede – Actie Welzijnszorg

17 december 2018 Uit Door decaproen@hotmail.com

Samen Tegen Armoede (Welzijnszorg) vraagt in haar campagne dit jaar aandacht voor armoede in het onderwijs. Heel wat kinderen starten hun schoolloopbaan met ongelijke kansen en lopen zo in de buitenbaan. Ze worden geconfronteerd met vele hindernissen zoals hoge schoolfacturen, aankoop van schoolgerief, uitstapjes,… Welzijnszorg steunt scholen, leerkrachten en organisaties in hun strijd tegen deze ongelijkheid. Na de verschillende vieringen in de 4 parochiekerken van onze federatie werd dan ook soep geschonken en konden mensen in ruil een vrijwillige bijdrage geven. Er was ook de mogelijkheid om soep mee naar huis te nemen in een beker. De Soep op de stoep-actie bracht in onze federatie 375,67 euro op. Dank aan allen voor dit lekker, gezond en warm gebaar.

Patricia en Linda zorgden voor de nodige warmte in St.-Theresia
Op de parochie St.-Jozef maakten de vormelingen o.l.v. Tom verse soep