Infoavond eerste communie St.-Rikier

Infoavond eerste communie St.-Rikier

30 oktober 2018 Uit Door decaproen@hotmail.com

De ouders van de 8 eerste communicanten van St.-Rikier kwamen, samen met juf Kim van De Dorpslinde, op 22 oktober samen in zaal Cappelrie voor een informatiemoment. Parochieassistent Johan leidde de avond in met een woordje rond de ‘reis’ die ouders, vanaf de geboorte, samen met hun kinderen maken. Op hun levenstocht komen ze vaak aan een kruispunt te staan en moeten ze keuzes maken, zo ook de keuze voor een leven als christen. Door het doopsel hebben zij zich hiertoe geëngageerd. Voor het eerst eucharistie vieren is een volgende stap. Het belang van het samen op weg gaan als gezin in de voorbereiding werd hier nog eens benadrukt. Priester Nikolaas lichtte vervolgens een tip van de sluier rond het thema: ‘groeien met Jezus’. Om het mosterdzaadje te doen groeien gaf hij de ouders 3 ‘E’s mee om hun kinderen op weg te zetten in het christelijk geloof. Het evangelie als basis om Jezus te mogen ervaren, waarbij kinderen opgaan in de verhalen over Jezus. De echtheid waarmee ouders hun christen-zijn beleven, kinderen hebben zo door wanneer hun ouders (of mensen in hun omgeving) niet menen wat ze zeggen. En het engagement dat ouders aangaan wanneer ze een keuze gemaakt hebben, samen als gezin op weg naar dat belangrijke feest. Hierna pakte priester Nikolaas zijn gitaar en zong het lied ‘Wil je wel geloven dat het groeien gaat’. De kalender werd nog overlopen en bij een glaasje schreven alle ouders hun kinderen ‘enthousiast’ in. Zo viel meteen een vierde ‘E’.