Sint-Theresia ontvangt christelijke jongerengroep Effata uit Gent

Sint-Theresia ontvangt christelijke jongerengroep Effata uit Gent

20 september 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

‘Wie zegt gij dat ik ben?’ was het thema voor de dropping van de jongerenwerking van Effata, een christelijke gemeenschap uit Gent. Op 29 en 30 augustus trokken 9 tieners vanuit Gent richting Lissewege, Blankenberge en Bredene om samen avonturen te beleven. Aan de hand van filmpjes, foto’s en opdrachten die in een Whatsappgroep werden gedeeld vonden ze de route en reflecteerden ze over het voorbije jaar. Na een lange meanderende tocht kwam iedereen aan in Blankenberge waar de durvers een voetmassage kregen door in een aquarium met spavisjes te stappen. We aten een welverdiend ijsje in een christelijk koffiehuis op de dijk en voelden ons meteen thuis aan het dartsbord en de sjoelbak. Via de Visserskapel in Bredene waar we nadachten over de vraag: ‘Wat wil ik achterlaten van het voorbije jaar?’, zetten we onze tocht verder naar de Sint-Theresiakerk van Bredene. We installeerden ons voor de nacht in een zijlokaal en aten lasagne.

Maar het hoogtepunt van de dropping blijft ongetwijfeld de fakkeltocht aan zee. Samen het vuur brandend houden was niet eenvoudig. Tijdens het fakkelgesprek kon iedereen vertellen welk beeldje hij had gekozen uit de beeldentuin in Lissewege: ‘Wat zegt dat beeldje over mij? Wie ben ik?’ We bleven aan zee tot het laatste vonkje vuur van onze fakkels was gedoofd. Na een korte nacht pakten we onze spullen terug in. Maar niet zonder onze dropping af te sluiten met een gocarttocht. Moe en vol plannen voor de volgende dropping keerden we met de trein terug naar huis. Hartelijk dank aan de PE Galilea Bredene-Vuurtoren en de parochie Sint-Theresia om deze dropping voor onze jongeren van Effata mogelijk te maken.