Paasfeest OKRA Bredene

Paasfeest OKRA Bredene

22 april 2018 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op dinsdag 17 april was De Caproen goed gevuld met 145 Okra-leden. Om 14 u. stipt nam teamleider Marnix Van Egroo het woord. Hij wist ons o.a. te zeggen dat de geplande midweek uitstap in september wegens onvoorziene omstandigheden niet zal doorgaan.

Gebedsdienst
Het Paasfeest werd geopend met een gebedsdienst met priester Dirk, Maria Vercruysse en Rudy Van Avermaet. Met een lied van Willem Vermandere en met eentje van Herman Van Veen, werd het verhaal van Jezus verteld. De dienst werd afgesloten met een dankwoord van de teamleider, die een applaus vroeg voor priester Dirk. Daarna kwam Pol Vanderghote die een brief voorlas van de bejaardenvereniging in Bangledesh over wereldsolidariteit. Er volgde wat later een omhaling voor Bangladesh.

Koffie, thee en taart
Voor iedereen was er een flink taartje met vruchten voorzien. Er was ook koffie en thee naar wens. En een halfuurtje later was het de buurt aan trio Miljan, die de namiddag zou opvrolijken met leuke volksmuziek. Het trio bestond uit Ludmilla Terentiouk die cymbalom speelde, Jan Lefebvre, accordeonist en zanger en als derde man was er Hendrik Wanzeele die de contrabas bespeelde. Ze brachten heel wat aangename en leuke liedjes uit Rusland, Roemenië, Slovakije en na de pauze brachten ze nog Tirolermuziek, Weense walsen en operettemelodieën. De cymbalom is een snaarinstrument afkomstig uit Hongarije, dat bespeeld wordt met twee hamertjes en het ligt op een tafel. Ludmilla bespeelde de cymbalom met veel klasse en de accordeonist-zanger had een geweldige stem.

Lekkere paaskoeken
Stilaan kwam de honger opzetten en dat werd opgelost door iedereen te voorzien van twee lekkere paaskoeken met koffie of thee naar believen. Wat niet opgegeten werd kon meegenomen worden en zoals gewoonlijk gebeurde dat ook. Tegen halfzes was iedereen verzadigd, liep de zaal leeg en konden we naar huis in schitterend lenteweer. Er was wel nog wat werk aan de winkel voor de medewerkers, die alles nog moesten opruimen. Dank je wel OKRA, het was weer eens een leuke namiddag geweest.
(Karel Fischer)