Kerstviering VBS De Dorpslinde in St.-Rikier

Kerstviering VBS De Dorpslinde in St.-Rikier

10 januari 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op de vrijdag voor de kerstvakantie, na de toetsen en reeds met de vreugde van een deugddoende vakantie in het vooruitzicht, kwam VBS De Dorpslinde vieren in de Sint-Rikierskerk. Het was een viering met levendige deelname van de hele schoolgemeenschap. De hele school verzamelde zich, van de kleinsten tot de kinderen die zich voorbereiden op hun eerste heilige communie, over alle jaren van de basisschool tot de kinderen van het vijfde en zesde jaar, waaronder dus ook de vormelingen. Het waren deze laatsten die met juffen Charis en Skrollan de viering hadden voorbereid. Het was een hartverwarmend gezicht om alle leeftijden samen te zien komen om de geboorte van Christus te vieren. Het was trouwens een kleuter, die in haar gezin straks een kindje mag verwachten, die het kindje Jezus samen met meester Joppe in de kribbe legde. Een bijzonder hoogtepunt was de prachtige dans van de kinderen op een kerstlied, waarin ze hun vreugde en enthousiasme toonden voor deze feestelijke gelegenheid. Daarnaast werd het kerstverhaal op een unieke manier tot leven gebracht door middel van een talentenwedstrijd voor schilders. De leerlingen schilderden verschillende scènes uit het kerstevangelie, waardoor de boodschap op een creatieve en inspirerende manier werd overgebracht. En ze kregen van de juryleden allemaal een tien toebedeeld. Met dat rapport kon iedereen natuurlijk heel tevreden naar huis. 
(priester Nikolaas)