De veertigdagentijd eindigde in mooie Paasviering

De veertigdagentijd eindigde in mooie Paasviering

24 april 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

De eerste zondag van de vasten hadden wij in onze kerk een stukje land gemaakt, die verwees naar de boeren uit Guatemala die moeten vechten om wat grond te bezitten en eten te kweken voor hun gezinnen. Wij hebben die zondag allemaal een zaadje geplant in die grond en verklaarden ons solidair met hen – samen met Broederlijk Delen. In de viering van de Paaswake hadden we een mooi resultaat: een schitterende en bloeiende tuin. We brachten in een donkere kerk het licht van Christus binnen en ontstaken daar kleine lichtjes mee. We maakten met die lichtjes een pad vanuit de 3 Paaskaarsen naar onze tuin. We zijn 40 dagen op pad geweest naar Pasen toe… Dat hebben we willen uitbeelden en iedereen in mee nemen. En het is gelukt. Dankzij de sterke inzet van onze liturgische werkgroep, die wij nog eens speciaal willen danken!

Paastuin St.-Antoniuskerk
Goede Vrijdagdienst St.-Antoniuskerk
Een pad met lichtjes tijdens Paaswake
Onze liturgische werkgroep