Paasviering Samana Bredene

Paasviering Samana Bredene

17 april 2018 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op 7 april verwelkomde Samana Bredene 113 personen in De Caproen voor de jaarlijkse paasviering. Voorzitster Cécile heette iedereen welkom, en in het bijzonder priester Nikolaas, die onze federatie komt versterken en mocht voorgaan in de eucharistie op onze voorjaarsviering. Deze viering stond nog in het teken van Pasen: laat ons niet ontmoedigd zijn maar laat het vuur in ons blijvend branden. In de homilie vergeleek priester Nikolaas de hoofdfiguren die het lege graf vonden met mensen van nu. Maria Magdalena had als eerste gezien dat het graf leeg was, ze liep snel weg om het anderen te vertellen. Ook wij reageren soms zo en willen alles vlug doen. Petrus zoekt er in eerste instantie een wetenschappelijke verklaring achter. Ook wij hebben geleerden die alles een wetenschappelijke uitleg willen geven. En dan was er Johannes die geloofde wat voorspeld was in de Schriften: geloven zonder te zien. Nikolaas, je bracht het er schitterend vanaf, de begeleiding met je gitaar gaf het geheel een stemmige sfeer.
Na de viering was er koffie met paasgebak en tijd voor een gezellige babbel. Rond 15.30 u. bracht Lionel Dekeyser ontspanning met moppen, sketches en verschillend typetjes. Het was lachen geblazen! Hier was er een pauze voorzien en gaf Dirk Declerck toelichting over de komende activiteiten. Om 17.30 u. was de show ten einde en tijd voor het avondmaal. Om 18 u. werd iedereen een goede thuiskomst toegewenst en tot de volgende activiteit!  (Rita Vanhaelst)