Streekbierenavond oud-Chiroleiding Vuurtoren

Streekbierenavond oud-Chiroleiding Vuurtoren

16 januari 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

Zaterdag 12 januari kwamen zo’n 100 mensen samen in zaal Vuurtoren voor een ontmoetingsavond van de oud-Chiroleiding van de Vuurtorenwijk. De jongenschiro is ooit ontstaan in december 1946, de meisjeschiro in april 1949. Beiden heetten toen nog Chiro St.-Antonius. Zovele jaren later was er weer een ploeg (leidsters van Chiro Noorderwind van de periode 2008 – 2017 – zie foto 1) die bereid waren een avond te organiseren voor de vele oudleidingsmensen. Het werd een erg gezellige en geslaagde avond, waar velen elkaar eens terug zagen en verhalen van toen boven kwamen. Dankjewel aan de organisatoren en aan iedereen die eens langs kwam. Er was ook een leuke prijskamp (via een gekend Chirospel) en de winnaar kreeg 1 meter bier mee naar huis: Tristan Baeyens was de gelukkige, maar hij was op het late uur al naar zijn bedje, zodat zijn papa Michael de prijs mocht in ontvangst nemen (zie foto 2).

Foto 2