Inspirerend vormselweekend Sas en Dorp

Inspirerend vormselweekend Sas en Dorp

24 mei 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Met 44 vormelingen uit Bredene-Sas en Dorp (waaronder ook een aantal kinderen uit de IBIS) en 10 begeleiders trokken we het laatste weekend van april op vormselweekend. Dit keer was de bestemming Merkenveld in Zedelgem. In het kasteeltje midden in de bossen trokken we ons terug om 2 weken voor het vormsel nog een catechese-impuls te geven en te krijgen. We spraken over de kern van het geloof: de ontmoeting met de verrezen Jezus en ook over de heilige Geest. In kleine groepjes werden de inputmomenten verwerkt. Ondertussen was er tijd voor sport en spel: We speelden een gelovig ganzenbordspel, een bos-zeeslagspel en hadden ook een bonte avond waar de vormelingen hun talenten konden tonen en een dansje mochten wagen. Ook de liederen van het vormsel werden geoefend en een verrassing voor het einde van de vormselviering. Het was een goed gevuld weekend, even gevuld als onze maagjes door het lekkere eten van onze kookploeg: Marnix, Dominique en Willy. Terecht werden ze op het einde bedankt met een fijne attentie. We verlieten Merkenveld met een goed gevoel, de sfeer was ok, de voorbereidingen leverden resultaat op en ook het weer was goed. Wat konden we ons nog meer wensen? 
(priester Nikolaas)

Op zaterdagvoormiddag maakten de vormelingen kennis met Young Spirit aan de hand van een ganzenbordspel (c) Kristine Decroos

De liedjes voor het vormsel werden nog eens deftig ingeoefend met priester Nikolaas (c) Rik Borremans

Op zaterdagnamiddag speelden we zeeslag in het groen! (Rik Borremans)

Onze kokjes serveerden telkens een puik verzorgde maaltijd (c) Rik Borremans

Marnix, Willy en Dominique werden dan ook terecht in de bloemetjes gezet (c) Rik Borremans

Het weekend werd afgesloten met een stemmige viering in de Emmaüskapel (c) Rik Borremans

Op één na trokken alle vormelingen van Sas en Dorp mee op weekend (c) Rik Borremans

Meer foto’s van het weekend via: https://photos.app.goo.gl/v2MTZtU237haaHkeA