Veertigdagentijd: op weg met Jezus op zijn lijdensweg

Veertigdagentijd: op weg met Jezus op zijn lijdensweg

22 februari 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

De kruisweg, ook bekend als de Via Crucis, is een godsdienstoefening waarbij gelovigen al biddend en zingend langs de veertien afbeeldingen van de lijdensweg van Christus trekken. De devotie bestaat uit veertien staties, die elk een belangrijke gebeurtenis vertegenwoordigen die plaatsvond op de dag van de kruisiging, te beginnen met de terdoodveroordeling van Jezus en eindigend met zijn begrafenis. Niet alle gebeurtenissen van de traditionele kruisweg staan echter in de bijbel vermeld. Ze werden door de traditie toegevoegd. De kruisweg wordt meestal uitgevoerd als een pelgrimstocht, waarbij deelnemers van de ene statie naar de andere lopen en stoppen om na te denken over de gebeurtenissen die op elke statie hebben plaatsgevonden. De kruisweg is een krachtige herinnering aan het offer dat Jezus bracht voor de mensheid en helpt om iemands geloof en relatie met God te verdiepen.

Ook bij ons in de Pastorale Eenheid hebben we enkele momenten voorzien om deze kruisweg mee te beleven. Twee ervan worden samen met de vormelingen gehouden.
De data en locaties zijn de volgende:
vrijdag 03 maart om 18 u.: Sint-Theresiakerk Bredene-Duinen
vrijdag 24 maart om 18 u.: Sint-Rikierskerk Bredene-Dorp (samen met de vormelingen)
vrijdag 31 maart om 18 u.: Sint-Jozefskerk Bredene-Sas (samen met de vormelingen)