Vormelingen zetten zich in voor behoeftigen

Vormelingen zetten zich in voor behoeftigen

4 maart 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

Zaterdag 23 februari waren ze met 25 op post om de “poverello” maaltijd te verzorgen voor onze mensen van St.- Vincentius. De kinderen hielpen in groepjes om de maaltijd, zoals elk jaar spaghetti, voor te bereiden. Afwisselend werd er in groepjes gekookt, de tafels netjes gedekt, een rondgang in de kerk gevolgd door een activiteit in de winterkapel en tenslotte ook wat gespeeld. De voormiddag was snel voorbij en als hoogtepunt kwam dan de maaltijd. Iedereen was hier zeer tevreden over en niet in het minst de vormelingen zelf die ook smulden, net als de overige mensen, van de lekkere spaghetti. Na het eten konden de mensen ook nog genieten van een kop koffie met een koekje als dessert. We houden er ook aan de ouders te bedanken voor het voedsel dat ze de kinderen nog meegaven om ook onze mensen van St.-Vincentius mee te verwennen. Dus na hun lekkere maaltijd ging ieder nog naar huis met een mooie zak vol etenswaren en ook wat snoepjes. Een prima activiteit om ook aan de kinderen te laten zien dat niet iedereen het even gemakkelijk heeft. Het contact tussen de kinderen en de volwassenen verliep eveneens prima. We hopen dat we dit nog jaarlijks verder kunnen meemaken.