Viering 70 jaar Chiro Noorderwind

Viering 70 jaar Chiro Noorderwind

17 september 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

13-14-15 september was een mooi, maar heel intens feestweekend bij onze meisjeschiro op de Vuurtorenwijk. Chiro Noorderwind bestond 70 jaar. In 1949 zijn enkele jonge meisjes met onderpastoor Frère er ooit aan begonnen en 70 jaar later draait onze Chiro nog steeds. Dit dankzij de grote inzet van heel veel leidsters, en de steun van ouders en vrienden-van-de-Chiro.

Op een receptie zondagmorgen mocht één van de stichtsters het lint komen doorknippen. Paula Zoete sprak ons zelfs nog even toe en wenste de huidige leiding van harte proficiat. Dankjewel, Paula.

Lekkere pannenkoeken op de sneukeltocht

Start Chiro Nelle

Na de receptie in onze Chirolokalen was er de start van Chiro Nelle, onze nieuwe gemengde Chirogroep. Met een massaspel en een korte zangstonde verwelkomden we 105 kinderen en jongeren. Dat was dus een hele goeie start. ’s Avonds vergaderde de leidingsploeg (19 man sterk!) nog even en moesten even bekomen van dit drukke weekend.

Eerste Chirozondag bij Chiro Nelle

Intussen was er van alles voorbij: vrijdag een streekbieravond, zaterdag een sneukeltocht en ’s avonds een spaghettiavond met een optreden van de folkgroep Triple Sec. Alles was piekfijn voorbereid door een groep oud-leidsters en hun mannen (eind jaren ’80 – begin jaren ‘90)… Wat een inzet! Dankjewel daarvoor!

Spaghetti-avond in zaal Vuurtoren
Optreden Triple Sec