Eerste communicanten Sas en Dorp aanwezig tijdens adventsvieringen

Eerste communicanten Sas en Dorp aanwezig tijdens adventsvieringen

5 januari 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

Tijdens de afgelopen adventsperiode werden de eerste communicanten van Sas en Dorp uitgenodigd om de adventsvieringen in de St.-Jozefskerk bij te wonen. Na twee nevendiensten waarbij de kinderen aan de hand van een verhaal, een gesprekje en een doe-momentje op weg gezet werden naar Kerstmis, beslisten we om de kinderen niet meer apart te nemen. De klasjes mochten immers niet meer gemengd worden. Tijdens de twee andere vieringen konden de kinderen gewoon plaatsnemen bij mama en papa. Ze mochten onder meer de kaarsjes aanbrengen om bij de huisjes van Welzijnszorg te plaatsen Bij de offerande was het dan weer ‘cadeautjestijd’. Elke week werden een aantal beeldjes van ‘hun’ kerststal uit de verpakking gehaald en bij de kerststal gezet. Op die manier werden ze bij de viering betrokken.  (Marleen & Johan)

(c) Johan Vervaeke
(c) Johan Vervaeke
(c) Johan Vervaeke