Con Tempo over ‘rouw en veerkracht’ voor wie zijn partner verloor

Con Tempo over ‘rouw en veerkracht’ voor wie zijn partner verloor

23 maart 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

De vzw ConTempo organiseerde een infonamiddag rond ‘Rouw en veerkracht’ voor wie zijn partner verloor door overlijden. Een 17-tal aanwezigen allemaal vanuit de kuststreek van de Panne tot Blankenberge waren aanwezig in zaal Wendy Forum te Wenduine op maandag 7 maart.

Hilde Dewitte lichte de werking van de ConTempo toe, zij organiseren op verschillende plaatsen over het hele land rouwzorgtrajecten. Ze zijn specifiek gericht op mensen die met hun verdriet alleen achterblijven en niemand (meer) vinden om erover te praten. Elk rouwzorgtraject wordt in groep afgelegd. Altijd onder professionele begeleiding. Heb je het moeilijk na het verlies van je partner? Ben je op zoek naar een manier om je leven opnieuw vorm te geven? Dan is het goed om samen met lotgenoten en onder deskundige begeleiding te praten over rouw. Wat is rouw nu eigenlijk en hoe verloopt een rouwproces? Wat kan je doen om stilaan weer grip op je leven te krijgen? Uit ervaring weten wij dat het contact met lotgenoten helend kan werken. Zo leer je omgaan met je verlies, krijg je inzicht in wat er met je aan de hand is en bouw je aan een nieuwe toekomst. Door het samen delen van ervaringen en verhalen, kunnen mensen elkaar tot steun zijn.

In haar uiteenzetting rond ‘Rouw en veerkracht had Hilde het ondermeer over dat op rouw geen tijd staat, het voor elkeen anders is. Verlies van een partner kan je niet begrijpen wanneer je het zelf niet meegemaakt hebt. Iedereen rouwt op zijn eigen manier, met vallen en opstaan. Wat voor de een werkt is voor de ander net pijnlijk. Maar zoveel is herkenbaar in elkaars verhaal. Met een lach en een traan. Elkeen deelde ook kort zijn of haar verhaal over het verlies van zijn/haar partner, voor sommigen slechts enkele maanden voor anderen meerdere jaren geleden.

De aanwezigen zullen uitgenodigd worden eerste bijeenkomst van de nieuwe gespreksgroep aan de kust. Geïnteresseerden kunnen zich nog opgeven of meer informatie krijgen per e-mail info@vzwcontempo.be of telefonisch. 050 44 49 57. De vereniging heeft ook nog een website: www.vzwcontempo.be
(diaken Ronny Vanpraet)