Broederlijk Delenweekend op de Vuurtorenwijk

Broederlijk Delenweekend op de Vuurtorenwijk

22 maart 2017 0 Door decaproen@hotmail.com

Van 17 tot 19 maart stond heel het weekend op de Vuurtorenwijk in het teken van Broederlijk Delen. We begonnen vrijdagavond met onze jaarlijkse infoavond. Met heel veel dank aan al onze vrijwilligers uit onze Oxfam-Wereldwinkel en onze federatie Bredene-Vuurtoren, die instonden voor de organisatie. We kregen ook medewerking van onze koren (St.-Antoniuskoor, kinderkoor OLVO en koor Jovo Sas), van de leerlingen van het 5e leerjaar van OLVO-Vuurtoren, die een prachtig toneeltje brachten, van enkele ex-vormelingen, die rondgingen met Zuiderse hapjes, klaargemaakt door vrijwilligers van onze wereldwinkel, van enkele bestuursleden van het Davidsfonds die de bar verzorgden, en van onze lectoren Hugo en Willy, die ons tot bezinning brachten. Ook het getuigenis van Lies Verleene (uit Brugge) die op inleefreis geweest is naar Burkina Faso maakte bij iedereen indruk. We werden ondergedompeld in het leven ginder en opgeroepen om deze mensen verder al onze steun te verlenen.

Op zaterdag trokken we met een groepje leiders van de Chiro en met een delegatie van Bredene-Sas naar Mariakerke waar de 5e Noord-Zuidquiz plaatsvond. We haalden beiden een mooi resultaat op deze avond die in goede banen geleid werd door onze parochieassistent Johan. Het was best een warme, gezellige en leerrijke avond. Iemand van de parochie St.-Jozef ging zelfs lopen met de hoofdprijs van de tombola: een weekendje Houffalize. Meteen een oproep om volgend jaar ook eens mee te komen…

Op zondag was het opnieuw verzamelen geblazen in zaal Vuurtoren voor de jaarlijkse solidariteitsmaaltijd. Een ploeg van zo’n 20 mensen was daar in de weer om alles tot in de puntjes voor te bereiden en de mensen te bedienen. Wat heerlijk om op zo’n groep vrijwilligers te kunnen blijven rekenen. Iedereen ging tevreden naar huis, want het eten was bijzonder lekker en de familiale sfeer deed iedereen deugd. Dankjewel aan al onze vrijwilligers voor het vele werk en voor jullie inzet voor onze broer en zus uit Burkina Faso, want daar doen we het voor!