Een nieuw onderkomen voor St.-Vincentius en parochiaal secretariaat St.-Theresia

Een nieuw onderkomen voor St.-Vincentius en parochiaal secretariaat St.-Theresia

31 maart 2021 Uit Door decaproen@hotmail.com

Na een twaalftal jaar voedselbedeling in de oude doopkapel van de St.-Theresiakerk werd deze locatie voor ons te klein. We worden steeds groter en mede door de covid-pandemie komen meer en meer mensen bij ons aankloppen voor voedselhulp. De toren, onze opslagplaats, barstte uit zijn voegen, dus was een nieuwe locatie zeker aan de orde. Vooral dankzij de kerkfabriek kregen wij toegang tot de tweede sacristie waar vroeger de scouts huisden. Ons eerste bezoek, samen met Rudy, deed ons een beetje huiveren. Er was ontzaglijk veel werk aan deze locatie. Muren, plafonds, ramen…. Alles moest opnieuw in het gips worden gestoken. De trap was rot en moest er volledig uit. Het was bijna onoverkomelijk. Maar dan hadden we niet gerekend op onze vrijwilligers. Die zagen het volledig zitten en Geert en Alan gingen met volle moed aan de slag. Na een paar maanden was het lokaal compleet veranderd. Alles werd netjes in de verf gezet en je werd er warempel vrolijk van. Een derde vrijwilliger, Jean Pierre, zette zijn beste beentje voor om ook de elektrische leidingen in orde te brengen en te zorgen voor voldoende stopcontacten. Enkele sponsors bezorgden ons namelijk koelkasten en diepvriezers om onze verse voorraad koel te bewaren. In de maand maart werd dan ook onze nieuwe trap geleverd en 10 maanden na de aanvang van de werken werd de verhuis in gang gezet. Door tussenkomst van de kerkraad kregen we ook nog een degelijke verwarming en we zijn vertrokken. Er is nog nood aan een afwasbakje maar we hopen dat dit er ook komt. We hebben nog werk aan de zolder:  de muren opfrissen en het dak isoleren, dat komt nog in orde in de komende weken en maanden. We willen daar een ontmoetingsruimte voor onze mensen creëren . Maar ondertussen vindt de voedselbedeling plaats in het lokaaltje aan de hoek Prins Karellaan/ Peter Benoitlaan.

Niet alleen de voedselbedeling vindt daar plaats, je kunt er ook terecht voor het parochiaal secretariaat. Als je vragen hebt voor een doopsel, een doopbewijs nodig hebt of een intentie wil aanvragen is Jeannot voor je klaar elke woensdag en zaterdag van 10 uur tot 12 uur. Na deze corona lockdown starten we er ook ons Oxfam-winkeltje weer op waar we je graag zullen ontvangen. We laten nog weten wanneer, want dit hangt af van de corona maatregelen.
(Jeannot)