Sinterklaasmaaltijd in Bredene-Duinen

Sinterklaasmaaltijd in Bredene-Duinen

12 december 2018 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op zondag 2 december kwamen ruim honderd mensen goedgemutst samen in zaal Cruysduyne. De parochie was wederom gastheer voor de Sinterklaasmaaltijd ten voordele van de parochiale initiatieven. Het ervaren team van koks en creatievelingen ontving ons in een mooi versierde zaal voor een lekkere menu. Ook vanuit de zustersparochies van de federatie was hiervoor een mooie opkomst. Na een aperitief met bubbels en hapjes werd de soep opgediend. De herfstsoep met seizoensgroenten geurde heerlijk en zorgde voor een warme sfeer. Daarna was het tijd voor de hoofdschotel met zelfgemaakte kroketjes, warme groentekrans, varkensgebraad en saus naar keuze. Een koffie met een cakeje was het volgende hoofdstuk, maar was nog niet het laatste. Want de Sint en zijn Zwarte Piet kwamen langs om een versnapering te bezorgen. Enkele mensen kregen het warm toen ze bij de Sint werden geroepen en een samenzang moesten lanceren. Dat lukte zeer goed en enkele klassiekers werden meegezongen door de hele zaal. Ook Welzijnszorg kwam in de kijker door een standje waar je de bekende kaarsen als steun kon kopen. De mensen gingen blij naar huis en we zien elkaar zeker terug op de zomermaaltijd: zondag 23 juni 2019 in zaal Cruysduyne.