OKRA Bredene viert Kerst

OKRA Bredene viert Kerst

2 januari 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op dinsdag 18 december waren 162 Okra-leden bijeengekomen in De Caproen voor het Kerstfeest van 2018. Het podium was mooi opgesteld met een Kerstman op de arrenslee en twee mooi versierde  witte kerstbomen. Om 14 u. stipt heette teamleider Marnix Van Egroo iedereen welkom en gaf meteen het woord door aan Pol Vanderghote.

Kerstbezinning
Pol zorgde zoals gewoonlijk voor de bezinning. Hij had vier bestuursleden van OKRA  op het podium gevraagd om een bezinningstekst voor te lezen. Om beurten zorgden ze afwisselend  voor een kerstverhaal en bezinning. Af en toe werd het onderbroken door wat kerstmuziek. Het geheel werd afgesloten met twee kerstliederen: “Komt allen te samen” en een lied in het Engels “We wish you a merry Christmas.” En daarmee was de bezinning afgelopen en konden we genieten van iets lekkers.

Koffie, thee en taart
De tafels waren mooi versierd  met witte en roze kerstrozen. De medewerkers kwamen aanrukken met voor elk een flink stuk kerstbuche. Er was ook koffie en thee naar believen. Veel gebabbel, lekkere taart koffie of thee zonder grenzen en tegen 14.30 u. was het tijd voor de papa’s.

De PAPA’S komen eraan
Een groep van drie mannen, die elk papa waren, zorgden voor een afwisselend optreden. Ghislain was zanger, Patrick was muzikant en bediende de synthesizer en Lionel was de komiek. Veel leuke liedjes werden er meegezongen  door de hele zaal allemaal in ’t Nederlands met op ’t einde twee Franse liedjes. Eentje ervan was: “Vous permettez monsieur”. Lionel, de komiek verkleedde zich en trad op als grootmoeder (met een flink balkon), als pompier, als Camilla, de vrouw van de komische zanger Kamiel Spiessens, als frontsoldaat en als Kerstman. Schitterend! Na een pauze van ongeveer één kwartier was er een tweede optreden en tegen 17.30 u. waren ze ermee klaar.

Eet smakelijk
Wijzelf waren er nog niet klaar mee. We hadden nog heel wat te verwerken. Voor iedereen waren er twee grote kerstkoeken voorzien, één met rozijnen en één met suiker. Het smaakte heerlijk en er bleef niets over. Niet dat iedereen alles binnengespeeld had,  maar wat niet werd opgegeten verdween in de plastiek zak. Dan konden ze er ’s anderendaags nog eens van genieten. Het was een leuke namiddag geweest met bezinning, veel gelach, gebabbel en gesmul, dank zij OKRA-Bredene en zijn vele medewerkers.
(Karel Fischer)