De 4292 km GAZA CHALLENGE – Een wandeling van Oostende naar Gaza t.v.v. Broederlijk Delen

De 4292 km GAZA CHALLENGE – Een wandeling van Oostende naar Gaza t.v.v. Broederlijk Delen

10 maart 2021 Uit Door decaproen@hotmail.com

Ook in coronatijden willen we campagne voeren voor Broederlijk Delen. De maatregelen zullen ons niet toelaten om samen te komen voor een viering of een solidariteitsmaal. Geen koffie aan de Colruyt en ook de Noord-Zuidquiz zien we, voor een tweede jaar op rij, geannuleerd. Maar… de werkgroep BD-Mariakerke (waarin parochieassistent Johan actief is) blijft niet bij de pakken zitten en zorgt dit voorjaar voor een waardig alternatief waarvoor we ook jullie graag uitnodigen.

Palestina in de kijker
Broederlijk Delen zet dit jaar, naast Congo en Bolivia, de situatie in Palestina in de kijker. Want ook mensenrechten liggen de organisatie nauw aan het hart. In haar strijd voor een rechtvaardige en verdraagzame wereld, ondersteunt ze partnerorganisaties die werken aan een rechtvaardige vrede tussen Israël en Palestina. Theatre Day Productions is een Palestijnse organisatie die perspectief wil bieden aan jongeren die proberen een toekomst uit te bouwen in Gaza. In een vorige editie van Kerk & Leven werd reeds aandacht besteed aan dit initiatief. Hier kan je het campagnefilmpje bekijken over de jongeren in het project.

WanDELEN voor Broederlijk Delen
Onze solidariteit met deze jongeren kunnen we dit jaar tonen door mee te stappen van Oostende tot in Gaza. Een voettocht van 4292 km! De werkgroep BD Mariakerke-Oostende stippelde enkele mooie wandelingen uit dwars door Mariakerke en langs het Groene Lint, ideaal om samen met je (gezins)bubbel te beleven. We DELEN de kilometers en hopen zo SAMEN 4292 km bijeen te wandelen. Tot iedereen mee is… op wandeltocht! Het initiatief loopt van halfvastenzaterdag 13 maart 2021 tot Pinksterenmaandag 24 mei 2021.

Praktisch
Campagne-actie 2021: Wandelen voor Gaza! (From Ostend to Gaza – 4292 km)
Wat: een (gezins)wandeltocht doorheen Mariakerke en langs het Groene Lint
Wanneer: van zaterdag 13 maart tot en met maandag 24 mei 2021
We voorzien vier luswandelingen met een startpunt aan elke kerk: St.-Franciscus (12 km), O.-L.-V.-Koningin (7,5 km), Duinenkerk (5 km) en St.-Rafaël (Raversijde) (2,5 km). De luswandelingen kun je gemakkelijk hier downloaden. In de vier kerken (infopunten) zijn er eveneens gedrukte exemplaren beschikbaar.

Challenge-wedstrijd
Tijdens de luswandelingen van 5 km, 7,5 km en 12 km kom je onderweg ook vragen tegen over de campagne van Broederlijk Delen. De vragen (ook voorzien van een QR-code) vind je op BD-affiches op diverse plaatsen, aan ramen of in de voortuin. Tussen elk infopunt kom je telkens drie vragen tegen. In totaal zijn er twaalf vragen. Wie deelneemt aan de luswandeling van 12 km komt alle twaalf vragen tegen. Wie de antwoorden verzamelt op de twaalf vragen en de antwoordkaart steekt in één van de Broederlijk Delen-boxen in één van de kerken, ofwel de twaalf vragen digitaal beantwoordt, maakt kans op één van de vele mooie prijzen na betaling van 5 euro per antwoordkaart als deelnameprijs aan de Gaza Challenge-wedstrijd. Betalen kan via een QR-code (vanaf 1 april) of per overschrijving op de rekening van BD-Mariakerke BE05 0689 3455 1375 met vermelding van ‘Gaza Challenge’. De hoofdprijs is een waardebon van Vayamundo t.w.v. € 300 voor een verblijf of verbruik in één van de vestigingen.

Elke volledig ingevulde antwoordkaart komt in aanmerking voor een prijs mits de € 5 steun voor Theatre Day Productions, de partnerorganisatie van BD in Gaza.

Registratie van de kilometers
Je kan elke luswandeling doen zo vaak als je wil en wanneer je wil tussen zaterdag 13 maart en maandag 24 mei 2021. Wel mag je niet vergeten telkens je gewandelde kilometers en het aantal personen te registreren. Dat kan door een invulkaartje te steken in één van de BD-boxen op één van de infopunten of via de website. Zo houden we ook de stand bij van de gewandelde kilometers. De vier kerken van de PE Mariakerke doen ook dienst als infopunten, niet alleen over de actie Gaza Challenge – 4292 km en de vier luswandelingen, maar ook over Broederlijk Delen zelf. De zestigste verjaardag van Broederlijk Delen staat in de kijker, de kernthema’s van BD, de projectlanden van 2021 Congo – Bolivia – Gaza, en de vele (herver-)deelinitiatieven bij ons in Vlaanderen.

De ‘4292 km Gaza Challenge’ is een ideaal initiatief voor het gezin, een vriendengroep, de jeugdbeweging, de school of de vereniging en bovendien coronavriendelijk.

De KICK-OFF van onze campagne ‘De 4292 km Gaza Challengevindt plaats op zaterdag 13 maart om 14.00 u. aan de kerk van Sint-Franciscus. Dan stappen we op coronaveilige wijze de campagne op gang, samen met een afvaardiging van het stadsbestuur, van Broederlijk Delen en Pax Christi. En misschien met jou…
Hartelijk welkom!

Alle informatie over dit WanDELEN-initiatief voor Broederlijk Delen vind je hier of kan je navragen bij parochieassistent Johan Vervaeke (0499 43 43 64).