Infoavond Eerste Communie St.-Theresia

Infoavond Eerste Communie St.-Theresia

13 december 2017 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op maandag 4 december waren de ouders van onze eerste communicanten paraat voor hun eerste infoavond. Er was een goede opkomst en de sfeer zat er onmiddellijk goed in daar de ouders al snel aan het werk werden gezet. Ze moesten woorden puzzelen die betrekking hadden tot de voorbereiding op de eerste communie. We weten dat de eerste stap naar de eerste communie eigenlijk al bij het doopsel begint, waarbij de ouders zich engageren om hun kind christelijk op te voeden. Jeannot gaf wat uitleg over wat dit engagement inhoudt. De juffen Mieke , Martine en Joke gaven hun interpretatie over het godsdienstonderwijs in de klas en de wisselwerking met thuis. Ze gaven ook praktische voorbeelden hoe ze het in hun eigen klas aanpakken. Daarna kwam Jeannot nog met wat praktische informatie naar de eerste communie toe en werd ook de kalender met de verschillende activiteiten overlopen. Tijd om in te schrijven nu en ook tijd voor een verkwikkende babbel en een glaasje om het wachten aangenamer te maken. Een bijzonder woord van dank aan Rob en Daniel voor de logistieke steun. Wij hadden na deze avond een positief gevoel en hopelijk gingen de ouders even enthousiast naar huis.