Lichtmiswandeling en -viering in de PE

Lichtmiswandeling en -viering in de PE

21 februari 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

LICHTMISWANDELING SINT-THERESIA DUINEN EN SINT-RIKIER DORP

Op zaterdag 3 februari was het bewolkt maar wel goed wandelweer. Heel wat gezinnen konden dus in goede omstandigheden een kleine wandeling maken in het centrum van Bredene-Duinen en op het strand. Het vertrek en eindpunt was opnieuw de Sint-Theresiakerk waar verschillende mensen permanentie hielden en om de 2 uur afgewisseld werd. De kerk was mooi versierd en Maria kreeg bij elke aankomst enkele lichtjes bij waardoor het Lichteiland groeide. En warme chocolademelk met een pannenkoek smaakte heel lekker na zo’n tocht. Dank aan alle vrijwilligers voor het welslagen van de tocht.

LICHTMISWANDELING SINT-ANTONIUS VUURTORENWIJK

Ook in Sint-Antonius waren de Eerste Communidantjes met hun ouders present voor de wandeling door de Vuurtorenwijk met het verhaal van Lichtmis en de verschillende opdrachtjes. Per gezin verliep alles perfect en we zagen niets dan blije gezichten. Op het einde zochten de kinderen het lichteiland en werd en werd er telkens een kort gebedje gelezen en konde de kinderen een lichtje aansteken en ook een wafeltje verorberen.

Intussen kwamen ook zo’n 10 tal nieuw-gedoopten langs en samen met pastoor Dirk werd er voor hen nog een zegengebed gelezen en wandelden ouders met hun kind nog een tijdje rond in de kerk. Een mooi moment voor ouders en kinderen en een blij weerzien op de parochie.

Dankjewel aan onze vrijwilligers die elkaar aflosten om de gezinnen goed te onthalen!

LICHTMISWANDELING SINT-JOZEF BREDENE SAS

Ook in Bredene-Sas werd er gewandeld door de gezinnen met een eerste communicant. Met de GSM in de hand en een plannetje trokken ze op weg. Onderweg beluisterden ze verhalen van Maria, Jozef, Hanna, Simeon en Herodes. Telkens was hier een opdrachtje aan verbonden en moesten de kinderen een raadseltje oplossen. Alle woordjes samen vormden een mooie zin: ‘JEZUS IS HET LICHT VOOR JOU EN VOOR MIJ! En ook hier vulden ze met een kaarsje het Lichteiland verder aan.

LICHTMISVIERINGEN SINT-JOZEF SAS, SINT-THERESIA DUINEN EN SINT-RIKIER DORP

In het weekend van 3-4 februari was het weer verzamelen blazen voor heel wat jonge mensen en gezinnen in de kerk. In Sint-Jozef Sas ging dat ook over de vormelingen en de eerstecommunicanten, samen met de dopelingen. Daar was heel wat volk op afgekomen. Je kon het merken aan de processie die we hielden in de kerk. In Sint-Rikier waren er een 5 tal gezinnen aanwezig, in Sint-Theresia eentje. In alle kerken werd de kinderzegen gebeden die ook uitgebreid werd naar grootouders en kleinkinderen. Op het einde werd in alle kerken getrakteerd, hetzij met warme chocomelk, hetzij met pannenkoeken. Dit werd duidelijk gesmaakt, letterlijk en figuurlijk door de aanwezigen. Dank aan alle mensen die zorgden voor de pannenkoeken en de warme chocolademelk.