Koffiestop en sober maal in VBS Duinen

Koffiestop en sober maal in VBS Duinen

10 mei 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

– Tijdens de vastenperiode houden we er aan om elk jaar enkele solidaire acties te organiseren op school. In maart organiseerden we een’ Koffiestop’ aan de schoolpoort. Ondanks het gure weer, de regen en de wind, vatten een aantal leerkrachten post met een hartverwarmende koffie. Ook enkele ouders en grootouders trotseerden de weerselementen en zo konden we toch nog 35 euro inzamelen voor Broederlijk Delen.

– De donderdag voor de paasvakantie staat traditiegetrouw een’ Solidair Maal’ op het programma. Alle kinderen van de lagere school krijgen de kans om, door sober te eten in klas, solidair te zijn met mensen die het minder goed hebben en minder kansen krijgen. Een 90-tal kinderen kozen ervoor om hun goed hart te laten zien en in klas, samen met juf of meester, de tomatensoep met ovenkoek te verorberen. Altijd fijn! Omdat we zo flink zijn, kregen we op vrijdag de paashaas op bezoek met een lekker paasei voor iedereen!
(Juf Christel)