Adventsnevendiensten met eerste communicanten

Adventsnevendiensten met eerste communicanten

5 januari 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

Ook in deze adventstijd werden de eerste communicanten van de parochie St.-Jozef elke zaterdagavond samengeroepen om de vier weken naar Kerstmis op kindvriendelijke wijze te beleven. Bij het begin van elke viering trokken ze zich terug in de sacristie – de verwarming in de winterkapel deed het even niet. Op de eerste zaterdag bracht priester Nikolaas hen het verhaal van de advent via Godly Play. Een eerste kaarsje werd aangestoken. De kerststal werd uitgepakt, de os en de ezel kregen alvast een plaatsje. De week erop vertelde Marleen het verhaal van ‘De kaars en meneertje ZIE’. Hoe konden zij een lichtje zijn voor elkaar. De derde week kwam een engel op bezoek met een heel bijzondere boodschap. Verkleed als engeltjes kwamen de eerste communicanten er bij de bereiding van de gaven terug bij. Jozef en Maria namen hun plaats in in de kerststal. Op de vierde zaterdag was er dit jaar geen viering, maar mochten we enkele kinderen verwelkomen in de kerstviering. Aan de hand van verschillende prenten werd het kerstverhaal gebracht en mochten ze kindje Jezus in de kribbe leggen. Op kerstkaartjes werd door de kinderen een hartje getekend, die ze op het einde van de viering uitdeelden aan de kerkgangers.
(Tekst: Johan – foto’s: Marleen)