Terugblik op eerste ontmoetingsavond

Terugblik op eerste ontmoetingsavond

21 november 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

Voor de eerste ontmoetingsavond in de federatie waren we te gast in het Parochiaal Centrum De Caproen op ’t Sas. De kapelzaal, waar we samenkwamen, was nipt groot genoeg om de 52 geïnteresseerden een plaatsje te geven. We mochten mensen verwelkomen uit de vier parochies. De avond werd ingeleid met wat uitleg en een filmpje rond het thema ‘Blij dat jij er bent!’ waarna een persoonlijke reflectie volgde. De toon was gezet. Hugo Neirynck gaf ons vervolgens een zeer persoonlijke inkijk in zijn rijk gevulde leven. Als vrijwilliger actief op verschillende terreinen blikte hij vreugdevol en dankbaar terug op dat leven en de kansen die hij gekregen had. Verschillende van zijn engagementen passeerden de revue en vele aanwezigen konden zich dan ook herkennen in een aantal passages. Tussendoor vertelde hij ons het verhaal van het kleine meisje ‘hoop’ dat meestapt tussen haar twee zussen ‘geloof’ en ‘liefde’. Drie begrippen die een belangrijke rol spelen doorheen Hugo’s leven. Op het einde van zijn getuigenis gaf Hugo nog mee dat hij in de ‘glinsterende oogjes’ van zijn medemens de dankbaarheid herkent voor zijn inzet.

Tijdens het bezinnend momentje achteraf werd het verhaal van de ontmoeting tussen Maria en Elisabeth voorgelezen. We zongen een lied en maakten het even stil voor een gebed. Bij een glaasje werd nog wat nagepraat. Dank aan Hugo en aan alle aanwezigen en we zien jullie graag terug op donderdag 2 april voor een tweede ontmoetingsmoment.

(c) Marleen Tuerlinckx