Vormelingen St.-Rikier bezoeken kerk en Wereldwinkel

Vormelingen St.-Rikier bezoeken kerk en Wereldwinkel

19 april 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Met dank aan de vormselwerking van Sint-Antonius en de vrijwilligers van de wereldwinkel mochten we op woensdag 29 maart ook meekomen doen bij het bezoek van de wereldwinkel. We kregen er een inleiding van Lydia en van Edwin over de kracht van Fairtrade, eerlijke handel. Aan de hand van een presentatie over hoe koffie verbouwd, geteeld, behandeld en verhandeld wordt konden de vormelingen iets leren over hoe eerlijke handel werkt. Daarna was er natuurlijk tijd om de wereldwinkel zelf te bezoeken en een klein stukje chocolade te proeven.

Met de fiets keerden we daarna terug naar de Sint-Rikierskerk om er aan de hand van een invulformulier een opdracht te vervullen. De vormelingen vormden kleine groepjes en maakten een rondgang in de kerk waarbij ze verschillende plaatsen in de kerk leerden kennen en hun functie, waaronder bijvoorbeeld het tabernakel, de lezenaar, en het wijwatervat. Aan de hand van foto’s en een plattegrond moesten ze daarna de juiste begrippen matchen met de juiste omschrijving en plaats.

Op het einde dronken we samen nog een appelsapje en aten we een wafel. Een namiddag is zo snel voorbij. 
(Nikolaas Vanneste)