Duynewake brengt mensen bijeen!

Duynewake brengt mensen bijeen!

3 juli 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op zaterdag 6 juli is het weer zover! Dan vindt de Duynewake plaats met om 18.00 uur de viering in de Visserskapel, waarbij we onze overleden vissers en zeelieden herdenken. Ook nu weer trekken we in processie naar de vloedlijn voor een sfeervolle wake. Nieuw dit jaar is dat we elkaar achteraf ook ontmoeten in het groene decor van de Visserskapel met een optreden van Meermens. Met zijn Nederlandstalige liedjes over de dingen des levens neemt hij ons mee op een bestemmingsloze reis. Een hapje en een drankje zullen niet ontbreken. We hopen jullie allen te mogen verwelkomen. Er zijn deze zaterdag geen vieringen in ’t Sas en in de Duinen.

Ontdek het volledige programma via deze QR-code

WOELIG WATER
OVER DE ZEEZEGENINGEN EN VISSERSMISSEN VROEGER EN NU

In deze krant staan twee dingen centraal: de zeezegeningen en de vissersmissen. De boodschap die achter deze zeezegeningen en vissersmissen zit, is op vandaag nog altijd overal even belangrijk. Daarom alleen al loont het de moeite om deze bijzondere vieringen via deze krant te ontdekken.
Woelig water is een eenmalige uitgave (2016) in het kader van het gelijknamige project rond zeezegeningen en vissersmissen.
Je vindt in de krant ook een interview met toen kersvers parochieassistent Johan Vervaeke.