Viering voor overledenen begraafplaats Sas

Viering voor overledenen begraafplaats Sas

5 januari 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op zaterdag 18 december werd de viering in de St.-Jozefskerk opgedragen voor de overledenen van de begraafplaats op het Sas en alle dierbaren die ons in de coronaperiode ontvallen zijn. De viering werd aangevraagd door Benny Poppe, inwoner van Bredene-Sas. Op het einde van de viering kregen alle aanwezigen een gedachteniskaartje en een bloembol mee.

Dit najaar organiseerde Benny ook al een wake op het kerkhof waar heel wat mensen op afkwamen. Priester Nikolaas bracht voor deze gelegenheid een passend gedicht naar voren. Het werd een laatste afscheid voor de overledenen, die straks naar hun tweede rustplaats overgebracht worden. Op maandag 20 december startten immers de saneringswerken op de begraafplaats, die vier maanden in beslag zullen nemen. Tijdens de werken is de begraafplaats niet toegankelijk.

(c) Johan Vervaeke