Krikdag en kruisoplegging vormelingen St.-Antonius

Krikdag en kruisoplegging vormelingen St.-Antonius

17 mei 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Een week voor de viering van het vormsel (zaterdag 6 mei) kenden de vormelingen van de Vuurtorenwijk nog een krikdag, om onze jongens en meisjes nog wat op te krikken (enthousiast te maken, te begeesteren) voor de grote dag die er aankomt. Het was schitterend weer en allen waren present. In een prachtige tocht tot in de bosjes van De Haan, en door Dirk en Kris – zoals al zovele jaren – schitterend voorbereid, kregen onze gasten het verhaal van de Rijke Braamplukker. Er was veel afwisseling en actie, maar uiteindelijk kwam het verhaal goed binnen. Een mooie bezinnend moment… Daarna at iedereen zijn of haar boterhammetjes op en trokken we de duinen in voor een spel (met medewerking van ‘n 3-tal Chiroleid(st)ers). Er moesten 14 woorden die met het Vormsel te maken hadden gezocht worden. Iedereen ging er voor. Soms lastig, maar uiteindelijk was iedereen best tevreden en konden we de tram nemen naar de kerk, waar nog wat uitleg gegeven werd over de plechtigheid van het vormsel en we alle liederen nog eens doornamen.

De volgende dag (zondag 7 mei) was er een mooie viering (met alle ouders die ook aanwezig waren) en sloten er 3 jongeren aan bij onze 19 vormelingen. Voor deze 3 was het hun plechtige communie, een viering van de 12-jarigen die afscheid namen van hun kindertijd en die God daarvoor kwamen danken! Mooi toch… In deze viering kregen allen hun kruisje opgelegd door onze 5 catechisten. Nu hopen we dat ook de vormselviering mooi mag verlopen!

Vormelingen groepje Viviane

Vormelingen groepje Wendy

Vormelingen met catechist Brigitte

Leiding Chiro Nelle kwam helpen in het duinenspel