Bingo bij OKRA Vuurtoren

Bingo bij OKRA Vuurtoren

13 november 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

59 leden vulden langzaam de zaal en zochten een plaats aan de tafels net als in een klas met zicht op het bingobord. We werden vooreerst vertroeteld met een groot rijsttaartje bij de koffie/thee. José, secretaris, verwelkomde ons allen en gaf ons enkele richtlijnen voor het komend bingospel. Het bekende duo Jo(sé – Ro)bert leidde de bingo, draaiend aan het trommeltje…weg zijn wij! Numero … ! Bij elke spel werden zowat 10 ‘eetbare’ prijzen uitgedeeld. Een eerste beurt was om het eerst de getallen in het buitenste vierkant op het bingoblaadje aan te stippen. Wie mocht het eerst BINGO roepen? Eric Vandenbroucke. Bij het tweede spel moesten we van de twee bovenste en de twee onderste rijen de cijfers doorstrepen. Een rustpauze diende om koffie bij te schenken of om zelf een drank aan de toog te bestellen. Intussen kregen we twee nieuwe bingoblaadjes. Nu moesten we de diagonale cijfers aanstrepen. Rita Verplancke mocht het eerst een prijs kiezen. Het vierde en laatste spel was om alle getallen het eerst te kunnen doorkrabben. Madeleine Lannoye kwam als eerste vooraan en kon niet wachten op het nazicht om een beloning te kiezen. De tafels werden opgeruimd en ieder kreeg een lang dik brood om te beboteren en te beleggen met een snee hesp en een plak kaas. Heerlijk! En de kermis was uit… Met veel dank aan alle bestuursleden om hun inzet en alle aanwezige leden om hun interesse en waardering! 
(Willy)