Samana Bredene – Podologie in een notedop

Samana Bredene – Podologie in een notedop

24 november 2017 0 Door decaproen@hotmail.com

Op 15 november waren 50 langdurig zieken met hun begeleiders om 14 u. samengekomen in het CM-trefcentrum “Ter Sydelinghe” in Bredene voor een uitleg over voetproblemen. Een podoloog onderzoekt en behandelt voetklachten. Iedereen kan bij een podoloog terecht voor grote of kleine problemen aan de voet, zoals dikke of ingegroeide teennagels, pijnlijke kloven, behandeling van wonden, advies over geschikte schoenen enz.
Lotte Fouvry, ‘n 25-jarige podologe uit Vlamertinge, die drie jaar gestudeerd had aan de Arteveldehogeschool in Gent, was naar ons toe gekomen om dat eens allemaal duidelijk uit te leggen.

Podologe Lotte aan het woord
Na een welkomstwoord door voorzitster Cecile Verstraete, nam Lotte het woord en legde ons duidelijk en met de hulp van haar computer met weergave op groot scherm, alle voetproblemen duidelijk uit. Hamertenen, likdoorns (eksterogen), platvoeten, holle voeten, schimmelinfecties, wratten, alles kwam aan de beurt. Na een uurtje was Lotte klaar en was het tijd voor een pauze.

Koffie met gebak
Bij het binnenkomen waren de drie lange tafels al gedekt en voorzien van kopjes, melk en suiker. Tijdens de pauze kwamen de medewerkers van Samana rond met voor iedereen een appelgebakje en koffie of thee. Lotte ging rond aan de tafels om wie vragen had, een antwoord te geven. Toen iedereen klaar was met koek en koffie ging ze weer aan de slag.

Zijn er nog meer vragen?
Na de koffie had Lotte nog tijd voor het beantwoorden van meer algemene vragen. Doordat zij langs de tafels rondgelopen had, waren er niet veel vragen meer te stellen.  Er werd nog flink wat nagebabbeld en tegen 16 u. verliet iedereen welgezind en op goede voeten het zaaltje. Dankjewel Samana en medewerkers, we hebben heel wat bijgeleerd.
(Karel Fischer)