OKRA Bredene zoekt het in de Westhoek

OKRA Bredene zoekt het in de Westhoek

Op dinsdag 30 mei stonden 52 OKRA-leden klaar aan De Caproen om te vertrekken naar Wervik en Nieuwkerke.

Tabaksmuseum in Wervik
Om 10 u. konden we beginnen met het bezoek aan het tabaksmuseum. We kregen uitleg over alle soorten tabak, pijpen in alle soorten en grootte, tabak in alle mogelijke verpakkingen. Het was de moeite waard, maar het duurde nog al lang. Tegen 12 u. was het gedaan en was iedereen bekaf. De bus op en in Wervik stad naar het restaurant “ ‘t Isermael” voor het middagmaal.

Oesterzwammen in Nieuwkerke
Na het middagmaal begaven we ons naar Nieuwkerke (Heuvelland), waar we de oesterzwammenkwekerij gingen bezoeken in het “Kapelhof”. Er werden niet alleen oesterzwammen gekweekt maar ook aardbeien, maïs en vroege aardappelen. We kregen een hele uitleg van de eigenaar Freddy Delaplace en van zijn vrouw Marleen Deschildere. Hun zoon Dries zorgde voor een filmpje, dat de kweek van de oesterzwammen duidelijk uitlegde. En de Bredenaars…  ze kochten heel wat potjes aardbeien en oesterzwammen. Na het bezoek aan het Kapelhof bracht de bus ons naar het centrum van Nieuwkerke waar we in de “Chaplin” nog genoten van een koffie of een biertje bij een zalige babbel.

Naar huis terug
Het was een flinke rit van Nieuwkerke naar Bredene, ongeveer 90 km. Toen we bijna terug in Bredene waren stopten we nog even in Vlissegem bij de Bistro en Tearoom “Makarel Ter Lepelem” . Het was ongeveer 18.40 u. toen we onze voeten onder tafel schoven. We kregen er twee flinke boterhammen met een ruime pot boerenpaté erbij en drank naar eigen keuze. En zo was het avond geworden. Onze reisleider André Pollet had weer eens zijn best gedaan. Het was opnieuw een fijne dag geweest, wel bedankt André.
(Karel Fischer)