Instapviering vasten voor eerste communicanten

Instapviering vasten voor eerste communicanten

29 maart 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op de vier parochies vond in het weekend van 11-12 maart een instapviering voor de eerste communicanten plaats. Op deze derde zondag van de veertigdagentijd luisterden ze naar het verhaal van de ontmoeting van Jezus met een vrouw aan de bron. Jezus wil levend water zijn voor anderen, water dat mensen de kracht geeft om zinvol verder te gaan.

De kinderen maakten ook kennis met Dulce, een meisje dat samen met haar mama en heel wat huisdieren in Granadillo woont, in Guatemala. Zij gaat dit jaar voor de eerste keer naar school en moet hiervoor een lange weg afleggen. Ook hier speelt water een grote rol. Met de steun van Broederlijk Delen werd in het dorp een waterreservoir aangelegd.

Tijdens de voorbeden/offerande werden enkele symbolen aangebracht waarmee we onze verbondenheid uitdrukten met onze broer en zus in het Zuiden. De eerste communicanten lazen een zinnetje voor en zongen al enkele liederen die ze aangeleerd kregen op school. Het was een mooie, kindvriendelijke viering in voorbereiding op hun eerste communie.
(Johan Vervaeke)

Instapviering St.-Jozef (c) Johan Vervaeke

Instapviering St.-Jozef (c) Johan Vervaeke

Instapviering St.-Theresia

Instapviering St.-Theresia