Jeugdbewegingen en jeugdwerking in de kijker

Jeugdbewegingen en jeugdwerking in de kijker

11 september 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

Een mooie, bij momenten hete, zomer is weer voorbij. In onze federatie waren er weer heel wat initiatieven en kampen voor onze kinderen en jongeren. Heel wat van onze jonge mensen hebben zich ook sterk ingezet op kampen en speelpleinen, en dat verdient ons aller waardering. Van enkele kregen we een verslagje en enkele mooie foto’s.

CHIRO SPEELVOGELS EN NOORDERWIND VUURTORENWIJK
OP BIVAK IN MOL

Voor het laatst trokken jongens- en meisjeschiro apart op bivak. Maar beiden gaan al jaren naar dezelfde plaats. Dit jaar zaten we in een park van een oud kasteel met prachtige bomen en mooie speelvlaktes. Het thema “Om het rood van de krijger” kwam iedere morgen tot leven via een toneeltje van de leiding. Verder ging het er bijzonder plezant aan toe, er werd veel gespeeld en gezongen, en het eten was heerlijk! We kwamen allen tevreden terug thuis en starten nu onder een nieuwe naam – Chiro Nelle – en enthousiast een nieuw werkjaar.

FOTO’S CHIRO SPEELVOGELS

FOTO’S CHIRO NOORDERWIND

VVKSM NOORDLAND BREDENE
OP ZOMERKAMP

JOKKEBROK
VAKANTIE OP HET SPEELPLEIN

Speelpleinwerking Jokkebrok vzw biedt in de zomermaanden een vrije tijdsaanbod voor kinderen en tieners van 3 tot 14 jaar. De zomerwerking wordt georganiseerd in de Breendonklaan 2a in Bredene. De zomer is weer gedaan en wat voor een zomer was dat. Op Speelplein Jokkebrok hebben we niet gewoon gespeeld. Deze zomer sprongen we op een ‘awesome’ springkasteel, gingen we de visjes bezoeken in Sea Life, werden we ondergedompeld in een andere wereld waar ‘veggies’ en ‘meaties’ het tegen elkaar opnamen. De tieners werden uitgedaagd met een boef en politiespel of trokken richting Kid Rock. De grote konden kiezen tussen het omtoveren van een auto tot een draak of nog een hoogteparcours te maken in het kraaiennest. Tegelijkertijd werden de kleuters lekker vuil bij het kliederen met verf of konden ze het haar van een animator echt afknippen. Kortweg een zomer om nooit te vergeten! Bedankt animatoren voor jullie inzet!

Wat doe je met een doos vol kurken? Bootjes maken! (c)Jokkebrok
Wat doe je als tiener zoal tijdens de vakantie? Boogschieten natuurlijk! (c) Jokkebrok

SJOEBOE vzw
VERJAARDAGSFEEST, WAT EEN BIJZONDER MOMENT

Op 1 september vierde Sjoeboe vzw zijn verjaardag met een groot kinderfeest. Alle kinderen en hun ouders werden uitgenodigd naar De Caproen voor dit geweldig feest. Het was een geslaagde editie waarbij we onze werking mooi in de kijker konden zetten. Op donderdag 2 mei werd Sjoeboe officieel 1 jaar. En dat konden we niet helemaal voorbij laten gaan. We wilden een groot feest voor alle kinderen en hun ouders. Op zondag 1 september was het dan zover. Het sjoeboefeest kon beginnen. Onze dag kon niet meer stuk, want al snel kwamen heel wat mensen binnen om mee te vieren. De kinderen konden zich vermaken met tal van workshops en zich uitleven op het groot springkasteel terwijl de ouders even een lekker drankje konden kopen aan de bar en lekker konden bijkletsen. We maakten ook een winnaar bekend van onze wedstrijdvraag: ‘hoeveel snoep zit er in onze pinata?’ Er zaten maar liefst 140 snoepjes in het meesterwerk. Een kleuter won dan ook een gratis kamp. Tijdens dit evenement kon onze gloednieuwe dansgroep ook nog snoep verkopen ten voordele van hun eigen werking. Deze geweldige meisjes zijn dan ook erg geëngageerd. Kortom, het was een geslaagd feest met de meest geweldige mensen. Wil je meer info over ons? Ga dan snel naar www.sjoeboe.be en kom alles te weten over deze fantastische werking.

Zonder deze lieve, getalenteerde, geweldige vrijwilligers zouden Sjoeboe nergens staan (c) Sjoeboe