Dankviering eerste communicanten en gevormde jongeren SAS

Dankviering eerste communicanten en gevormde jongeren SAS

28 juni 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op zaterdag 10 juni kwamen de eerste communicanten en gevormde jongeren nog eens samen in de St.-Jozefskerk. ‘Jij hoort er ook bij’ hoorden we Jezus tegen de tollenaar Mattheüs zeggen in het evangelie, meteen ook het thema van de viering. Jezus roept ons op, met onze fouten en gebreken, om de blijde boodschap te (blijven) verkondigen. Altijd opnieuw mogen mensen bij God komen, altijd opnieuw krijgen zij een nieuwe kans. Zo ook deze kinderen die op het einde van de viering uitgenodigd werden om hier en nu verder mee te bouwen aan een jonge, frisse kerk, en samen werk te maken van Gods droom. Ook nu weer was er de nodige inbreng van de kinderen en werden liedjes gezongen uit beide vieringen. Op het einde van de viering werd een drankje aangeboden en kregen de kinderen hun knutselwerkje(s) mee naar huis. Zo mochten we weeral een mooi werkjaar afsluiten. 
(Johan Vervaeke)

(c) Matthias Van Laere