Herders, Hij is geboren… aan de Visserskapel

Herders, Hij is geboren… aan de Visserskapel

10 januari 2018 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op tweede kerstdag heetten Ocarina, het Davidsfonds en de Confrérie van ’t Vynckx- en Woutermansambacht meer dan tweehonderd mensen van goede wil welkom, verzameld rond de kerststal aan de Visserskapel, om samen kerstliederen te zingen. Van een witte kerst was er geen sprake. Maar de zon was evenmin van de partij: even voor vier uur in de namiddag pakten donkere wolken zich samen boven de Visserskapel. Een stevige wind stuurde ze door. Het bleef droog. Gelukkig maar. Warm ingeduffeld, dicht opeen en zingend uit volle borst hielden de aanwezigen de kou zoveel mogelijk op afstand. Met warme chocolademelk en Glühwein werd geklonken op de geboorte van het kerstekind. De lekkere lukken van Georges smaakten heerlijk, als voorbode van een hopelijk gelukkig nieuw jaar. Een uurtje na afloop vielen de eerste regendruppels uit de lucht …

Herders, speelt op uw feestschalmeien (foto J. Stubbe)
’s Morgens werden de banken gepoetst en werden tenten opgezet en versierd. Vele handen maken licht werk…
Wie komt hier ons ruste storen, in het midden van de nacht? (foto G. Vanleenhove)
Met de beste wensen voor een gelukt 2018!