Infoavond vormsel St.-Jozef & St.-Rikier

Infoavond vormsel St.-Jozef & St.-Rikier

18 november 2021 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op woensdag 27 oktober kwamen de ouders met een vormeling in Bredene-Sas & Dorp samen in De Caproen voor een woordje uitleg rond de vormselwerking van dit jaar. Zoals eerder vermeld gaven Kenzie, Kevin en Stefanie de fakkel door aan priester Nikolaas en parochieassistent Johan. Samen met enkele nieuwe catechisten en losse medewerkers gaan we dit jaar op weg met de jongeren naar hun vormsel in mei. Als thema voor dit jaar kozen we voor ‘in.vorm@12’. Priester Nikolaas gebruikte in zijn woordje tot de ouders het beeld van de pottenbakker. De pottenbakker heeft nodig: het materiaal, een vorm en er is ook de persoon van de pottenbakker. Het materiaal zijn de jongeren, hun dromen en roeping, maar ook hun spirituele vragen. De vorm is de structuur die elke opvoeding nodig heeft, de verschillende activiteiten van de vormselcatechese. En de pottenbakker is God, de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Hij sloot af met een filmpje (zie hieronder) waarin gesproken werd over de middelpuntvliedende kracht als je een pot wil maken. Je moet centreren, je richten op het belangrijkste, anders vlieg je uit de bocht. Een mooi beeld om iets te zeggen over het centrum van de vormselcatechese die God is. Tenslotte riep priester Nikolaas de ouders op om mee te werken. Ook zij hebben een engagement naar hun kinderen toe. Het vormselvoorbereidingsprogramma werd vervolgens haarfijn uit de doeken gedaan door Johan. Enkele nieuwe activiteiten bieden zich dit jaar aan zoals een peter- & meteravond en een creabeurt rond de kruisweg in aanloop naar Pasen. Het weekend in Monsalvaet wordt dan weer het hoogtepunt na een intens jaar van voorbereiding. Met de oproep om in te schrijven, een glaasje en een fijne babbel sloten we de avond af. Ondertussen lopen de inschrijvingen vlot binnen en zullen we vermoedelijk afklokken op een 60-tal jongeren. We weten dat we een intens jaar tegemoet gaan. 
(Priester Nikolaas & Johan)