Kerstactie in St.-Vincentius Dorp-Duinen

Kerstactie in St.-Vincentius Dorp-Duinen

20 december 2020 Uit Door decaproen@hotmail.com

18 december, in de media en de reclame is het volop kerst, christmas, santa enz… Dit alles wordt ons naar het hoofd geslingerd. Ook de kerstfilms op de streamingsdiensten en de tv vieren hoogtij. Wij zouden er de essentie van het kerstgebeuren, de stal, de geboorte van Jezus voor de mensheid, erbij vergeten.

Wat ook essentieel is bij het kerstgebeuren is de naastenliefde, het medeleven, de hulp en de hoop die we bieden aan mensen die het minder hebben. Omdat het bijna Kerstmis is, kregen we hiervoor de hulp van Jaan en Gwen, die ons jaarlijks verwennen met heel wat producten voor onze mensen. Zo kunnen ook de “klanten” van St.-Vincentius eens hun gezin of zichzelf vergasten op iets speciaals tijdens de kerstdagen. Op de foto’s bemerk je dat de goederen werkelijk divers zijn: dranken, snacks, snoep maar ook gerechten en zelfbereide soep en maaltijden. Er was voor iedereen meer dan genoeg. Zelfs de kinderen werden bedacht met kerstcadeautjes. Het was voor ons al een kerstgeschenk om die blinkende, lachende oogjes te zien. Alle mensen waren supercontent, jong en oud, groot en klein, man of vrouw.

Een grote dank van het bestuur van St.-Vincentius Bredene voor de inzet van deze twee mensen, Jaan en Gwen, een super koppel, met het hart op de juiste plaats. Zij zorgen in deze donkere dagen voor een lichtpuntje bij onze mensen. Zo zien we dat “kerst” nog echt bestaat in de goeie zin, zelfs in deze coronatijden. Mensen die houden van elkaar, elkaar helpen, genieten van het geluk van de ander. Is het niet daarom dat het kerstkind op aarde kwam?