Mariatocht OLVO Vuurtoren

Mariatocht OLVO Vuurtoren

29 mei 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

Onze-Lieve-Vrouwecollege Vuurtorenwijk draagt Maria als patroonheilige en daarom organiseert de school met alle leerlingen van de lagere afdeling jaarlijks een Mariatocht naar het Visserskapelletje. Na flink doorstappen in de voormiddag is er ter plaatse een viering. Daarna werden de boterhammetjes opgegeten op het domein van Horizon die de kinderen gastvrij onthalen. Daarna organiseren de leerkrachten nog een duinenspel en keert iedereen tijdig terug tegen 16 u. aan school.

Dit jaar werd de zware en voortdurende regen spelbreker en zocht de school een alternatief. Aangezien ook de kerk niet vrij was omwille van een begrafenis werd alles vakkundig verhuisd naar de speelplaats door enkele vrijwillige leraars en kinderen. Om 9 uur konden we de viering starten. En dat viel behoorlijk mee, dankzij de mooie stilte-momenten en ingetogenheid, het vele zingen o.l.v. het kinderkoor en het aanbrengen van zinvolle elementen, licht en bloemen!

Zoals iedere viering vertelden we intussen opnieuw een parabel van Jezus: De werkers in de wijngaard. We deden dit via spreekkoren, telkens met een andere klas! Zo kon iedereen het verhaal beter tot zich laten spreken. Opnieuw een geslaagde viering dus. Spijtig dat het de ganse dag bleef regenen en konden we niet echt veel in openlucht vertoeven.