Vormingsdag voor federaal team in Groenhove

Vormingsdag voor federaal team in Groenhove

3 december 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

Zaterdag 23 november – Het nieuwe team voor de nakende Pastorale Eenheid Galilea Bredene-Vuurtoren vertrekt naar Groenhove, Torhout voor een teamdag. Ze waren daar samen met twee andere teams nl. De Bron van Lauwe- Rekkem en O.-L.-Vrouw van Dadizele-Moorslede-Sijskapelle. Het reeds aangestelde team van Sint-Pieters Torhout kwam wat info verschaffen over het wel en wee en de mogelijke problemen bij de opstart van een pastorale eenheid. Deze info kwam natuurlijk uit hun ervaring als pastoraal team met verschillende parochies. Een interessant getuigenis en bravo aan deze mensen die dat zo goed hebben voorbereid.

De teams werden door het CCV een beetje als VIPS behandeld want tijdens de pauze die daarop volgde, konden ze genieten van een heuse receptie met hapjes en drankjes. Het tweede deel van de ochtendsessie werd gegeven door Kristien, onze begeleidster bij het CCV: eens nadenken over wat wij als team voor de mensen in onze pastorale eenheid willen betekenen. Daarna volgde een lekker middagmaal met wat pauze.

De namiddagsessie was in handen van onze bisschop Lode Aerts. Hij gaf een leerrijke uiteenzetting hoe we als team figuurlijk kunnen gist zijn in het deeg, hoe we een meerwaarde kunnen betekenen in de nieuwe pastorale eenheid. Na de uiteenzetting die heel vlot overkwam en waarbij je geen moment je aandacht verloor, werden we nog vergast op een kop koffie met een fijn dessertbuffet.

Aan het eind van een fijne dag was het passend om af te sluiten met een gebedsmoment. Dit moment werd vanzelfsprekend geleid door onze bisschop. Ik spreek voor mezelf, maar ik denk ook voor de andere teamleden, dat we allen voldaan en met goede moed om de pastorale eenheid te starten, naar huis terugkeerden.
(Jeannot)

Onze teamleden samen met het team van Dadizele en Lauwe-Rekkem en onze bisschop Lode