‘Ontdek je kerkje’ op ’t Sas

‘Ontdek je kerkje’ op ’t Sas

6 februari 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

Een jaarlijks terugkerende activiteit waarbij eerste communicanten en vormelingen betrokken worden, is ‘Ontdek je kerkje’ in de St.-Jozefskerk op ’t Sas. Op zaterdag 2 februari waren ook de kinderen en jongeren van St.-Rikier voor de tweede keer welkom. De formule blijkt succesvol. In twee beurten komen de eerste communicanten en hun ouders, samen met de broertjes en zusjes, naar de kerk om er een zestal opdrachten uit te voeren. Het speelse parcours is vrij divers waarbij thema’s als doopsel, verhalen, vergeven, bidden, aan tafel en vrienden van Jezus doorlopen worden. Bij elk thema volgt wat uitleg en moeten ze een aantal doe-opdrachtjes tot een goed einde brengen. Hierbij worden ze geholpen door papa en mama, maar ook door enkele juffen, tochtgenoten en vrijwilligers. Maar het zijn vooral de vormelingen van beide parochies die deze kinderen op sleeptouw nemen en hen ‘inwijden’ in het thema. Zij doen dit op een aanstekelijke manier en vol overgave. En… ze leren zelf ook nog wat bij! Dank je wel, jongens en meisjes, voor jullie enthousiaste inzet, ook in de twee Lichtmisvieringen die er op volgden. Ook dank aan de juffen van de Don Bosco- en Europaschool, samen met enkele vrijwilligers uit de parochie, voor jullie inzet voor deze kinderen.
(Johan en Marleen)

Knutselen van een kaarsenhoudertje met Marijke (c) Nikolaas Vanneste
De sessie ‘vergeven’ werd begeleid door juf Michelle van de Europaschool (c) Nikolaas Vanneste
De vormelingen lazen de kinderen voor uit de Bijbel (c) Nikolaas Vanneste
Juf Maaike en juf Els vertelden het verhaal van ‘het mosterdzaadje’ (c) Nikolaas Vanneste
Wat vind jij belangrijk in het leven? (c) Nikolaas Vanneste