Geschenkjes voor kinderen in kwetsbare gezinnen

Geschenkjes voor kinderen in kwetsbare gezinnen

12 januari 2021 Uit Door decaproen@hotmail.com

In het kader van de Warmste Week organiseerde de jeugddienst van de gemeente Bredene een inzamelactie van nieuw of tweedehands speelgoed ten voordele van kinderen uit kansarme gezinnen. Wie speelgoed wou schenken kon deze achterlaten in de speciale lockers in de garage naast De Pastorie in ’t Dorp. Heel wat Bredenaars gaven gevolg aan dit initiatief. Alle speelgoed werd door de verantwoordelijken van de jeugddienst netjes ingepakt volgens leeftijdscategorieën. Ze kwamen de geschenkjes persoonlijk overhandigen aan de ruim 80 kinderen en jongeren tijdens de voedselbedeling van Welzijnsschakel De Caproen in december. Omdat elk kind een cadeautje verdient tijdens de feestdagen. Zeker in deze moeilijke tijden. Ook burgemeester Steve Vandenberghe kwam even langs om de ouders en kinderen een hart onder de riem te steken.

Vele handen hielpen de bedeling van de kerstpakketten in goede banen leiden (c) Kelly Spillier

Ook CD&V-Bredene deed tijdens de kerstperiode een extra inspanning. Normaal wordt een deel van de opbrengst van de jaarlijkse rommelmarkt geschonken aan een goed doel. Omdat, omwille van de coronamaatregelen, de rommelmarkt dit jaar niet kon doorgaan, besloot het bestuur toch een goed doel te steunen. De keuze viel op Welzijnsschakel De Caproen, de vereniging waar mensen in armoede en kwetsbaarheid verbinden en bruggen slaan. Er werden geschenkjes afgeleverd voor de ruim 80 kinderen van de WZS. “CD&V-Bredene wil met deze geschenkjes de betrokken kinderen verrassen en hen vooral een leuk momentje bezorgen”, aldus Isabelle Vande Walle, voorzitster van CD&V-Bredene. Dank je wel aan al deze mensen met een warm hart!