Workshop veilig elektrisch fietsen bij OKRA-Bredene

Workshop veilig elektrisch fietsen bij OKRA-Bredene

19 april 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Maandag 3 april organiseerde de Aimé fietsclub van Okra-Bredene een workshop over leren veilig economisch en elektrisch fietsen. Een 25-tal leden en niet-leden namen hier aan deel aan het Michel Vandewegheplein te Bredene-Sas. Dany Taelemans, lesgever van Okra Sport+ verzekering, legde de mogelijkheden uit om veilig te fietsen. De meeste valpartijen gebeuren bij het starten en stoppen met de elektrische fiets. Te vaak denken 55-plussers dat ze met een grote versnelling en de grootste elektrische ondersteuning moeten vertrekken. Niets is minder waar. Wat gebeurt er dan? De fietser zwengelt en valt. Met een auto vertrekt men ook niet zo. Kleine versnelling en met een lage ondersteuning geraakt men vooruit. De wegcode werd eveneens behandeld. Dan het plein op om de theorie in te oefenen met een behendigheid parcours. Met slalommen tussen kegels leert men veel. Tot slot fietsten we 16 km met oefeningen in het stijgen, dalen en stoppen als groep. Het was een nuttige workshop want we reden in groep tussen auto’s, andere fietsers en landbouwtractoren. Deze workshop was mogelijk door subsidie van de Vlaamse Gemeenschap.
(Jos Devisscher)