Vrijwilligersreis naar Gambia

Vrijwilligersreis naar Gambia

11 oktober 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Verslagje en woord van dank van Dolores Devoldere

In juli 2023 zat ik in Gambia. Ik heb een fantastische vrijwilligersreis achter de rug! Mede dankzij jullie gulle giften hebben we vele ouders en kinderen gelukkig gemaakt! Ons eerste project was de Sheik Hatab Memorial School. In de voormiddag gingen we naar de kleuterschool om aan twee klaslokalen te werken. Allereerst kwamen er werkmannen voor het plaatsen van een plafond en werd er elektriciteit aangelegd voor verlichting. Wij zijn begonnen met de lokalen volledig te vegen om vervolgens de muren te schilderen. De head-teacher wilde graag naast het schoolbord het alfabet en de cijfers tot 20. Daarnaast wilde hij ook een kleurrijke en tegelijk relevante tekening die woordenschat aanleert bij de kinderen.

Naast het schoolgerief dat ik massaal meekreeg van de kinderen en collega’s van OLVO Vuurtoren zijn we nog bepaalde dingen gaan kopen voor in de twee klaslokalen. Zo hebben ze nu elk een rek met schoolmateriaal, een spelletjeskoffer en een buitenspeelkoffer!


Het tweede project was ‘van een huis een thuis maken’! In de namiddag gingen we naar een gezin om hun huis op te knappen. Het gezin bestaat uit: de ouders, 3 zonen en 2 dochters waarvan 1 baby. Het huis stond op instorten zonder interventie. Werkmannen hebben het huis terug stevig gemaakt. Wij hebben ons vooral gefocust op het gezellig en comfortabel maken van het huis. Dit door allereerst de binnen- en buitenmuren te schilderen. In de living wilden ze graag een grote kleurrijke regenboog en in de slaapkamer hebben we een grote vlinder en Spiderman getekend. Naast het schilderen hebben we ook bepaalde zaken aangekocht zoals bedden, matrassen en beddengoed voor de kinderen. Alsook kledij en een voorleesboekje voor de baby. Alsook gaven we de kinderen een bal, kleurpotloden, verf en penselen en elk kreeg ook een gevulde pennenzak met een schriftje.
Als laatste hebben we onze naaikunsten bovengehaald om gordijnen te maken. Zo zijn de kamers afgescheiden en hebben ze meer privacy. Zowel de ouders als de kinderen waren ons zeer dankbaar!

ABARAKA BAKAY !
Veel liefs, Dolores Devoldere