Chiro Nelle op bivak te Kaulille

Chiro Nelle op bivak te Kaulille

20 september 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Met Chiro Nelle trokken wij dit jaar naar Kaulille, naar het Delvenhof (een nieuw kamphuis waar wij ons onmiddellijk thuis voelden en het daar aangenaam leven was voor onze kinderen, leiding en kookploeg). “Hier komen we zeker nog terug” mochten we aan de kampeigenaars beloven!

We hadden er ook een mooie kampweide en een bos vlakbij, we trokken naar een heel mooi recreatiedomein om er te zwemmen, maar vooral: we vormden met iedereen een hechte ploeg, een gemeenschap met wie we alles vreugdevol deelden en vooral samenleefden in grote vriendschap. De kracht van Chiro is vooral dat iedereen iedereen kent en samenspeelt, samen eten, samen zingen en al ook eens dankbaar stilvallen, en samen leuke dingen doen… Dat hebben wij in Kaulille allemaal mogen meemaken… God zij dank.

Lekker eten (dankjewel aan onze kokkies), dagelijkse toneeltjes (thema Peter Pan), veel zingen, dansen, spel en plezier, verrassende activiteiten, dagtocht en tweedaagse, optredens per afdeling, en viering op het einde en kampvuur de laatste avond… het hoorde er weer allemaal bij.

In het bijzonder een grote dank aan onze kook- en leidingsploeg voor hun mateloze inzet: mensen die vrijwilliger zich inzetten voor kinderen en jongeren (en er zelf veel plezier aan beleven!).
(Dirk)

We kregen ook het bezoek van een oude vriend, die op ‘n 10-tal km van ons kamphuis woont. René Luyten (zie foto met onze proost Dirk): hij was jarenlang de enthousiaste animator voor KERK&leven (het parochieblad) en steunde in heel Vlaanderen vele plaatselijke redactieraden (ook de onze). Blij hem eens weer te mogen ontmoeten, nu hij in pensioen is.