St.-Rikierskerk in de ban van het kozakkenkoor Kouban

St.-Rikierskerk in de ban van het kozakkenkoor Kouban

9 januari 2017 0 Door decaproen@hotmail.com

Het kerstconcert van het kozakkenensemble KOUBAN op 18 december overtrof zelfs de stoutste verwachtingen.  Het polyfonisch  muziekgezelschap bracht dan ook een indrukwekkend optreden.  Het publiek, dat de hele Sint-Rikierskerk tot in alle hoeken vulde,  was laaiend enthousiast en beloonde Kouban na elk nummer met een daverend applaus.  Na het slotnummer wisten de toehoorders zelfs van geen ophouden meer.

Met hun vijf prachtige en krachtige mannenstemmen voerden de koorleden hun toehoorders mee in de geschiedenis van tradities en emoties van het Slavische volk doorheen het kerstfeest.  De liturgische gezangen in het Russisch en het Oekraïens brachten ze op hun beurt in de unieke en ingetogen sfeer van de grote Oekraïense kloosters.  Zowel met de ‘a capella’-liederen als met de liederen begeleid op balalaika maakte het ensemble werkelijk een onvergetelijke indruk.